I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Saturday, October 30, 2010

DIY Deco How To Make A Cupcake Paper Weight

Salam semua...sekali lagi saya nak berkongsi deco dengan semua kenkawan. Kali ni lebih kurang macam faux cupcake...cuma dia guna clay sebagai 'cake'nya...Ok layannnn

Saturday, October 23, 2010

HOW TO MAKE A 3D DECOUPAGE


Salam semua. Kali ni saya ingin berkongsi dengan semua kenkawan berkenaan 3D decoupage. Saya belum lagi mencuba untuk membuatnya, tapi setelah lihat video ni, rasanya mudah untuk dibuat. Video ni menunjukkan step by step how to make a 3D decoupage dengan jelas sekali. Ok kenkawan, layan ya....

Sunday, October 17, 2010

Before & After Part 3

Before
 After
 Before
 Gambar2 yang digantung tu telah dilukis oleh 2 orang arwah abang ipar yang memang amat berbakat sekali, memang cantik lukisan tu dan menjadi kenangan terindah kami.., tapi sayangnya bakat tu tak turun plak kat cik abang tersayang tu...hu hu hu....
After

Monday, October 11, 2010

Sunday, October 10, 2010

Decoupage - Key Hanger

 
 
 
Berminat boleh sms untuk tempahan

Friday, October 8, 2010

MAKEOVER....Before & After Part 1

Salam semua, fuhhh...tinggal 4 hari lagi sebelum PMR akan berakhir, bermakna selepas ni anak2 didikku 'merdeka' dari 'berperang' dengan buku dan emosi...Cikgu2 pun legaaa...sebab tamat sudah pengajaran & pembelajaran peringkat menengah rendah sebelum anak2 didik memasuki menengah atas di tahun depan...dan selepas ini...peperiksaan SPM pula akan bermula tak berapa lama lagi....
Adusss...kita tinggalkan dulu hal sekolah yang saban tahun tak akan habis ceritanya...

Di sini ingin saya berkongsi minat tentang hiasan deko ala-ala inggeris yang sememangnya menjadi trend dan 'kegilaan' ramai pencintanya masa kini...Saya pernah buat N3 dulu tentang ruang tamu yang lama. Kini ruang tamu tu diberi nafas baru dari segi perabut dan hiasannya dan ada juga hiasan yang dikekalkan...Saya ni suka yang senang mata memandang sebab cik abangku tak sukeeee yang serabut sangat...tak tau la kalau ruang tamu yang diberi hiasan baru ni serabut ke atau tak di mata kenkawan...kalau sudi berilah komen...boleh la sama2 berkongsi minat dan bertukar2 pendapat (sebab kekadang kita je yang syok sendiri kan kan kan...huhuhu...). 
Sebelum
 
 
 Selepas 
 
 
  

Monday, October 4, 2010

UNTUK ANAK-ANAK DIDIKKU...

Selamat menempuh peperiksaan PMR 2010 dari 
 5/10 hingga 12/10/2010.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN