I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Wednesday, December 7, 2011

Sunday, December 4, 2011

Thursday, December 1, 2011

Kitchen Signage

Tempahan dari Faridah, rakan sekerja...terima kasih...

Saturday, November 19, 2011

Decoupage - Hadiah untuk Teman

 Hadiah untuk dua orang teman sekerja yang akan bertukar ke sekolah baru mulai tahun 2012. Semoga persahabatan kita kekal sampai bila-bila....

 Untuk Izwanum

 Untuk Munirah, nanti boleh la gantung kat rumah baru ya....

Sunday, November 13, 2011

Decoupage Labu Sayong

Salam sejahtera semua...ehemmm dah lama tak update blog nih...busy memanjang je...tapi saya masih sempat melawat blog rakan2 yang lain. Entry hari ni adalah tempahan dari anak murid lelaki... minta di makeover labu sayung untuk didecoupage...Maaf ya Amirul, cikgu lewat siapkan...
 Wajah asal si labu sayong
 dah di makeover....


Saturday, October 8, 2011

Signage

Specially made for my beloved husband...for his new office

Sunday, September 25, 2011

Lawatan ke selatan Thailand Part 1


Pada cuti 1 Malaysia baru-baru ni, sekolah telah membuat lawatan balas ke sebuah sekolah di Yala, Thailand. Lawatan rasmi tu hanya ambil masa 3 jam je...selebihnya shopping la...layan gambar2 di bawah.

 
Sambutan yang diberikan amat luar biasa dan kami beredar dengan perut yang kenyang....Thank you KB Yala, hope we will meet again next year at SMK Pauh Jaya. 
Bergambar kenangan di Pusat Akses KB Yala

Saturday, September 24, 2011

Rindunya....

Rindunya nak berdeco kembali...tapi apakan daya tanggungjawab di sekolah perlu didahulukan....Sekarang ni tengah Trial Exam SPM dan Gerak Gempur PMR, kedua-dua exam saya ngajar....La ni tengah sibuk menyemak paper trial add maths ...
Peperiksaan PMR akan menyusul tak lama lagi...harap2 anak2 didikku dapat menjawab sebaik mungkin...
Selepas itu....SPM pula....
Ape pun kepada semua anak didikku...

1 hb Oktober ni pulak ada workshop dengan sifu Pn. Zaitun....dapat jugak release kan geram nak melukis....
Date : 01 October(Saturday)
Time : 9am to 5pm
Venue: Seberang Perai
Sesiapa yang berminat untuk menyertai workshop ini boleh la hubungi liza,http://jija-craft.blogspot.com/
HP : 012-4845 071
email : norliza8@hotmail.com
FB : Liza Zaid

Harap-harap kerja deco mendeco ni akan kembali lagi tak lama lagi setelah semua urusan selesai...insyaallah...

Monday, August 22, 2011

Decorative Painting - Pot Holder

Inilah hadiah misteri dari saya kepada K Zarina, Kuantan sempena Aidilfitri....harap2 dia suke....

Monday, August 15, 2011

Decorative Painting - Deco Plaque & Single Switch Board

Tempahan dari Kak Zarina & teman dari Kuantan
 Sambungan ode dari K Zarina yang mana hari tu bod yang sama tapi di decoupage...
 2 Single switch bod, order dari teman K Zarina, terima kasih byk2. 
Barang-barang ni akan saya pos dalam minggu ni tunggu utk di varnis sahaja. Kepada K Zarina...terima kasih banyak2 kerana sabar menanti ode ni dan tunggu hadiah misteri dari saya sempena Aidilfitri ya...


Monday, August 8, 2011

Workshop Just Roses

Alhamdulillah workshop just roses bersama K Nora pada 6 Ogos 2011 (Sabtu) telah berjaya di laksanakan dan begitu memberangsangkan bagi semua peserta...walaupun diadakan dalam bulan puasa tapi nampaknya ia bukanlah halangan jika ada minat dan kemahuan. Terima kasih kepada Lis Cottage yang menganjurkan workshop di Sungai Petani ini...diharap dapat menganjurkan lagi workshop pada masa akan datang. Di bawah ni adalah foto-foto yang saya ambil dan juga dari FB K Nora dan kawan2 untuk tatapan semua...selamat mencuci mata...
Hasil saya...
Penganjur worksop, Lis Cottage bersama K Nora



 
 

Wednesday, July 20, 2011

deCoUpaGe orDer

Tempahan kedua dari K Zarina, Kuantan. Ada dua bod yang dia tempah, satu decoupage dan satu lagi roses (deco painting) tapi belum siap lagi. Saya post dulu gambar ni sebab tuan empunya nak tengok, tapi masih belum varnis lagi, panjang bod 2 kaki.

Thursday, July 7, 2011

SWITCH BOARD

Tempahan dari Kak Zarina & teman dari Kuantan. TQVM.
 
  
  
Soft pink stripe
 
 


Monday, June 13, 2011

Decoupage - Tempahan Zaitun, tqvm.

 Bread box, cutlery holder, kitchen signage
 
 

Friday, June 10, 2011

Decorative Painting

Door signage, tempahan Radziah, tqvm.

Thursday, June 9, 2011

Decoupage Tin

Tempahan dari Ana, tqvm. (maaf lewat siap...)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN