I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Saturday, June 26, 2010

LAGI...DECOUPAGE DECO PLAQUE...

Salam semua...decoupage tiga beradik lagi..tak tau nape suke sangat buat bertiga, bukan berdua ke atau berempat ke...Mungkin bila nak susun di atas meja atau nak gantung di dinding tu, baru nampak segak bertiga sebab ukuran papan tu sederhana...kalau letak berdua tu tak berapa segak la kot...hu hu hu...tak pa la ikut suke hati je la...asalkan bahagia....sesiapa berminat boleh la sms atau emel ya....layan dulu....
SOLD TO KU MURNI, KANGAR, PERLIS



Wednesday, June 23, 2010

Kuali oh kuali

Sebelum...........(hitam 'buntutnya' menandakan tuannya rajin masak....heeee perasan)

Selepas.............
belakang kuali

tengah kuali.........

Monday, June 21, 2010

Thursday, June 17, 2010

Yeh.. yeh.. nak pi bercutiiiii....(tak lah panjang pun), jalan-jalan makan angin dari 18 Jun hingga 20 Jun 2010 sebelum sekolah dibuka...

Koleksi Coaster

Salam semua...sekadar nak berkongsi koleksi yang saya beli sedikit masa dulu, trivet coaster yang dijual  1 set ada 2 keping. Tak banyak corak yang ada ... hanya 2 ni saja yang menarik mata saya dan sekaligus menarik duit dari dalam purse saya...(minat punye pasal tak pa la hi hi hi) Harganya tak la mahal, semua mampu milik... saya beli 2 set dan boleh dijadikan hiasan di dinding atau meja....tapi saya  letak di atas rak...ok chao dulu...

Wednesday, June 16, 2010

SOLD

My cutie FA & decoupage cupcakes SOLD to Suhaila, Kuantan

Tuesday, June 15, 2010

Signage FA Cupcakes

Ini adalah hasil ketiga FA selepas my breakfast dan kuali cc. Kedua-dua FA cc yang saya buat menggunakan konsep lukis dan lekat...sesuai dengan saya , FA beginner...kecuali my breakfast yang dibuat terus atas papan. Ini mungkin teknik 'selamat' yang saya gunakan agar FA cc tu mudah disusun atur...mungkin kenkawan yang lain boleh berkongsi idea yang lebih menarik....

Monday, June 14, 2010

DECOUPAGE WOODEN SPATULA

JAWAB TAG AWARD

Dapat lagi award dari Ida (Aina decoupage) ...terima kasih atas pemberian tag award tu…Jadi utk memenuhi permintaan Ida dan juga zaza sblm ni  akak cuba jwb sedaya yg mampu…

1. Apa yang bermain difikiran you all sekarang ?
Nak tukar semua perabot dlm rumah kepada warna off white gitu
(itu angan2 mat jenin je….uhu hu hu)

2. Apakah nama samaran you all ?
Shiemanis (gabungan shima & anis)

3. Berikan 3 orang yang you all sayang ?
Memanglah sayang semua..tapi tang 3 org nie~

1) My Darling ( Hubby Mohd Zin)
2) My Son & Daughter (Muhammad Anas & Anis Maisarah)
3) Babah/Mama
(sama mcm zaza…digabung jd 1)

4. Panggilan untuk si dia
Banyak si dia tu...hi hi hi

1) Kalau si dia ~ Husband ~ Abg/Sayang.. hik hik hik
2) Kalau si dia ~ Anak Lelaki ~ Anas/adik
3) Kalau si dia ~ Anak Perempuan ~ Along/Anis

5. Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa ...kalau dari sang suami:-
tiket pergi & balik ke Mekkah Al-Mukarramah

dari Keluarga & Teman2 :-
doa agar hidup ini diberkati dan dilimpahi kebahagiaan dan kesihatan yang baik...amin..

6. Blog mana yang you all suka visit ?
semua blog yang menampilkan english style, decoupade, folkart dan cooking site

7. Tag kan kepada 15 blogger you all
    ~ http://sanmawia.blogspot.com/
   ~  http://eliynasweethome.blogspot.com/
   ~  http://affeen.blogspot.com/
   ~ http://alisyasweethome.blogspot.com/
   ~  http://www.anumcottage.blogspot.com/
   ~  http://danisyakiffli.blogspot.com/
   ~ http://jija-craft.blogspot.com/
   ~ http://puteriazanideco.blogspot.com/
   ~ http://aidawahab.blogspot.com/
   ~ http://rafidahms.blogspot.com/
   ~ http://bluesriders.blogspot.com/
   ~ http://witaroseroses.blogspot.com/
  ~  http://englishdecalproduct.blogspot.com/
  ~  http://wwwfbyarts.blogspot.com/
  ~  http://faridina-mysweethome.blogspot.com/

Aduh…lega rasanya..dah selesai jalankan tgjwb dari kenkwn nih…apa-apapun kalau nama2 yg diatas telah ditag oleh mana2 pihak sblm nih (cewah)..anggaplah hadiah mencurah2 dtg dari kenkwn…wokey…babai

FA Plaque My Breakfast


Hasil FA yang kedua selepas cupcake...sehari suntuk kerja nak melukis nih...Saya tabik pada mereka yang sabar melukis FA ni terutama roses sebab bukan mudah nk dpt hasil yg memuaskan....
Ambil dari buku En. Zahir, tp tak le secantik hasil kerja dia...ni pun belasah je warna yang ada...memang tak ikut 100% warna dalam buku dia tu... dan saya tulis My Breakfast...instead of Reminder dlm buku dia....Ni pun beberapa kali touch up sebab byk yang tak kena...apa-apapun kenkawan, tolong bagi komen ikhlas ya...tapi tak dpt la hadiah....yalah 'saya kan budak baru belajar'...

Saturday, June 12, 2010

Chef Chopping Bod

Chopping bod yang berbentuk epal

Friday, June 11, 2010

GA SEMPENA CUTI SEKOLAH

GA Sempena Cuti Sekolah ini adalah anjuran Arina Collection http://arinafauzi.blogspot.com/. Jika sesiapa berminat nk join sila klik sini ye...Hadiah menarik banget...

HaDiaH  PeRtaMa - suke... suke... suke...

 HaDiaH kEdUa - memang woww... 

Pas tu ada lagi  HaDIaH MiSTeRI.......apa la agaknya tu....tp mesti best punye...

SYARAT2:
1.   MESTI JADI FOLLOWERS
2.   IKLANKAN GA NI PADA KAWAN-KAWAN ...
3.   LEPAS TU LINK KAN KEDAI ARINA http://arinafauzi.blogspot.com/ DLM BLOG MASING2

TINGGALKAN JEJAK DI SHOUTBOX ARINA TU OK...

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

Terima kasih Ayu...semoga persahabatan di alam maya berkekalan hendaknya...

Thursday, June 10, 2010

Cupcakes

Folkart cupcakes yang baru belajar buat pagi tadi...thru internet

Decoupage cupcakes

My cutie cupcakes



Tuesday, June 8, 2010

Bekas Pensel

Salam semua....salam satu Malaysia...Akhirnya dapat juga berdecoupage semula setelah sekian lama tak berpeluang untuk update dan upload projek terbaru di sini...Banyak urusan perlu dibereskan antaranya menyiapkan hantaran pertunangan anak sedara...pas tu sibuk semak paper mid term exam sekolah...dan macam2 aktiviti-aktiviti sekolah yang perlu diselesaikan...Jadi pada cuti sekolah yang panjang ini..boleh la memulakan semula 'aktiviti berdecoupage' ini...

Di bawah ini adalah bekas plastik minuman yang di kitar semula untuk dijadikan bekas letak pensel...jadi tak perlu beli dah bekas pensel....buat sendiri dengan kreativiti sendiri..pelapik bawah tu adalah idea saya dan ia sebenarnya adalah straw bod yang dipotong dan dijadikan seperti dulang... menarik bukan! Ada sesiapa yang berkenan...cuci mata je la....hi hi hi


Bekas bunga di bawah ni di ambil dari blog http://zazalimiey.blogspot.com/   kebetulan lepas upload foto bekas pensel tu, pi jengah blog zaza dan terjumpa bekas bunga yang seakan bekas pensel shima....Sememangnya, shima ambil idea deco dari SSF dan terjemahkan dalam bentuk bahan kitar semula tu...Nampaknya kita boleh buat sendiri dengan kos yang jauh lebih murah jika kita kreatif sikit....terima kasih zaza, kerana akak pinjam foto tu...

Sunday, June 6, 2010

AWARD DARI AZLEEN ENGLISH DECO


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENAMBAHKAN KOLEKSI AWARD SAYA....MUCHAS GRACIAS

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN