I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Tuesday, June 8, 2010

Bekas Pensel

Salam semua....salam satu Malaysia...Akhirnya dapat juga berdecoupage semula setelah sekian lama tak berpeluang untuk update dan upload projek terbaru di sini...Banyak urusan perlu dibereskan antaranya menyiapkan hantaran pertunangan anak sedara...pas tu sibuk semak paper mid term exam sekolah...dan macam2 aktiviti-aktiviti sekolah yang perlu diselesaikan...Jadi pada cuti sekolah yang panjang ini..boleh la memulakan semula 'aktiviti berdecoupage' ini...

Di bawah ini adalah bekas plastik minuman yang di kitar semula untuk dijadikan bekas letak pensel...jadi tak perlu beli dah bekas pensel....buat sendiri dengan kreativiti sendiri..pelapik bawah tu adalah idea saya dan ia sebenarnya adalah straw bod yang dipotong dan dijadikan seperti dulang... menarik bukan! Ada sesiapa yang berkenan...cuci mata je la....hi hi hi


Bekas bunga di bawah ni di ambil dari blog http://zazalimiey.blogspot.com/   kebetulan lepas upload foto bekas pensel tu, pi jengah blog zaza dan terjumpa bekas bunga yang seakan bekas pensel shima....Sememangnya, shima ambil idea deco dari SSF dan terjemahkan dalam bentuk bahan kitar semula tu...Nampaknya kita boleh buat sendiri dengan kos yang jauh lebih murah jika kita kreatif sikit....terima kasih zaza, kerana akak pinjam foto tu...

2 comments:

  1. Tu trabajo es precioso!!!
    Besos desde Buenos Aires,
    Sandra

    ReplyDelete
  2. Sandra said : Your work is beautiful!!!
    Kisses from Buenos Aires,
    Sandra

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN