I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Thursday, November 4, 2010

My First FA Roses

Bila dok umah sorang2 rasa boring gak, anak2 pi sekolah, semak paper exam lama2 pun nak termun...take a break sat, apalagi cuba nak lukis FA roses berpandukan DVD ros singleton. Sebenarnya dah berpuluh2 kali cuba dan memang susah sgt nk lukis terutama bagi org yg mcm sy yg langsung tak pernah belajar dari mana2 sifu. Tapi semangat nak lukis memang ada, cuba dan cuba akhirnya jadi la sikit ros sengetton...hihihi...
 background belakang tu main tempek je...tak dapat 100% mcm DVD tu, rasanya 1% pun tak sama huhuhu
 Bak kata Ros Singleton, With lots of practice, you can paint a beautiful roses....ehemmmm
To be a successful painter you need -
* the desire to learn
* the patience to practice
* and the courage to make mistakes
- Ros & Alison Singleton

7 comments:

  1. salam kak shiema...

    cantiknya FA akak...bestnya kalo saya dapat lukis cam nih...akak lukis dulu ker ngan pencil ker????..

    ReplyDelete
  2. Wsalam Sya,
    Terima kasih atas komen Sya....Akak ni baru je belajar nk melukis+minat, akak ambil pattern roses dari ros singleton dan tekap guna transfer paper...pas tu baru lukis guna cat Acrylic...

    ReplyDelete
  3. oo yer ker..

    akak...cm ner nak dapatkan pattern roses dari ros singleton tu???..kat intenet ker??? cara2nya...:)..

    ReplyDelete
  4. Akak beli buku dan DVD Ros Singleton dari web dia http://www.rossingleton.com/home.htm. Pattern bunga tu dari buku yg dibeli tp ada satu free pattern boleh diambil dari web tu. Selamat melayari....

    ReplyDelete
  5. memang cantik kak walaupun 1st trial..lina suka..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN