I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Tuesday, November 30, 2010

DIY - Teapot Lamp


Kali ni saya nak berkongsi idea DIY benda yang diatas ni. Comelkan teapot lamp tu, kalau nak beli harganya mahal jugak dalam RM300++. Kalau kreatif, kita boleh buat sendiri...sebenarnya tak susah. Ikuti DIY dibawah ni sebagai panduan...semoga hidup kita lebih kreatif lagi...

Materials needed: 
Tea pot, tea cups, saucers, lamp kit, Amaco self-hardening clay, Super Glue Gel ( nak guna hot glue pun boleh)

Step One: Gather the materials you would like to use.


Step Two: 
Arrange the tea cups and dishware in the way you would like your lamp to look. I suggest using a steady heavy bowl for your base.

 Step Three: 
Fill the top tea cup with clay and set the already assembled lamp kit about an inch deep inside. Leave room so you are able to remove the harp if you want to. Let it set for 24 hours.


  
Step Four: 
Glue the remaining elements together with a thin line of Super Glue Gel. This glue is no joke so make sure you have the placement right before you set the dishware down. Let the glue dry for a minute before gluing on the next one.


Step Five: 
Glue on the top tea cup in 24 hour then wait a day for the lamp to set before adding a lamp shade….That’s it…Enjoy!
Semoga paparan kali ini memberi ilham kepada peminat-peminat teapot lamp atau teaset lamp untuk mencuba...ok selamat mencuba, cuba jangan tak cuba ....bye...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN