I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Thursday, July 29, 2010

Signage decoupage

Tempahan dari Laili,  Kulim Kedah



Sunday, July 25, 2010

Tempahan Decoupage Deco Plaque

Deco palque ni ditempah khas oleh my sister untuk diberikan sebagai tanda kenangan kepada rakan-rakan sekerjanya di Australia...penat jugak nak memikirkan idea untuk dicorakkan pada papan deco ni...tapi yang senangnya, my sister ni tak kisah macam mana corak sekalipun...dia bagi kebebasan pada saya nk membuatnya...tapi tulah kita yang pening kepala nak siapkannya sampai demam la...Deco plaque ni pun dah dihantar pada tuannya, dan dia pun suka...alhamdulillah...jom layan...

Friday, July 23, 2010

~ aYu LiTtLe CoTtAgE gIvEaWaY ~


Kali ni... GA dari Ayu Little Cottage LUMAYAN GITU HADIAHNYA.
Senang je....ikut langkah dibawah....

1)   LINK kan http://ayulittlecottage.blogspot.com/ di blog anda...- dah link lama dah
2)   TAG pada kengkawan untuk join GA ini...semua pun boleh...     
       1.  Zaza (Zazaliliey)     
       2.   Anum  (Anum's Cottage)    
       3.   Ida  (Aina Decoupage)
       4.  Shahida's  Rose Cottage       
       5.   Gee (Roziah Hani)

3)  Tempeklah GA nih kat blog memasing...bru leh ramai yg join..- SIAP

4)  Pastu...Leave a comment in this n3...- SIAP

5)  Pastu..Jawab soalan nih dalam comment anda :~

Jika anda mendapat quilt bag ini nanti, apa yang anda akan masukkan ke dalam beg tersebut dan ke manakah anda akan bawanya?

JAWAPANNYA: NAK MASUKKAN TELEKUNG DAN MINI SEJADAH BILA NAK KELUAR BERJALAN.....

Tuesday, July 13, 2010

HIASAN....

Saja nak berkongsi minat....hanging pot ni baru dibeli dari Lynn Cottage, lepas 2 hari dapat, terus pi cari topiari dan saya lekat dengan decal pada tanda welcome dan pot tu sendiri...sebab tengok kosong je...macam boring..dah tampal baru nampak berseri...Jadi hanging pot tu pun digantung bersebelahan dengan nombor rumah...ada juga teman untuk 'bersembang'... (yo la tu...)

Seterusnya, faux cupcakes yang saya order dari Jija...sebenarnya saya baru beli faux cupcakes starter kit dari Kak Shida (Soffea's Lil Cottage) tapi no time nak buat dalam masa terdekat ni...Faux cc ni pun beli sebab nak bagi gift kat kenkawan di sekolah sempena hari guru tempohari, jadi sebelum diberi, amik foto dulu le...sbg kenangan...

Hanging deco....digantung di luar rumah


Wednesday, July 7, 2010

Decoupage Tin Biskut

Tin biskut ni dah lama siap dah....cuma tak sempat snap gambar, sebabnya tunggu si 'adik' kecik tu siap.. baru si 'abang' tu ada geng...he he he...(merepek plak nii...)...kekadang tu...nak mai idea  payah sgt sampai berhari2 fikir, bukannya apa bercampur sibuk dgn keje sekolah, keje umah & mcm2 keje lagi...Sebab tu bila tak da projek nk buat, suka sgt la pi visit kenkwn, nengok2 hasil keje depa yg kreatif gitu.... ok la...selamat mencuci mata...

Tuesday, July 6, 2010

GIVE AWAY – JIJA’s LOVELY COTTAGE


GIVE AWAY – JIJA’s LOVELY COTTAGE

Tarikh give away ni bermula dari 8 Julai hingga 31 Julai 2010 tapi saya tag awal2 lagi sebab nak pi berkursus 2 hari ni.
Syarat-syaratnya:
1. Wajib jadi Followers Jija
    dah lama jadi followers sejak jadi anak murid liza....

2. Link blog http://jija-craft.blogspot.com di blog anda.

3. Tag rakan2 anda dlm post tersebut utk join sekali giveaway ini..
     ~  http://zazalimiey.blogspot.com/
     ~  http://honeygeesdecoupage.blogspot.com/
     ~  http://ainadecoupage.blogspot.com/
     ~  http://lynncottage.blogspot.com/
     ~  http://asmashoppe.blogspot.com/
     ~  http://blog.raznacreation.com/
     ~  http://myprimahomedecor.blogspot.com/
     ~  http://arinafauzi.blogspot.com/
     ~  http://scrtouch.blogspot.com/
     ~  http://alisyasweethome.blogspot.com/
     ~  http://affeen.blogspot.com/
     ~  http://pinkyrosecottage.blogspot.com/
     ~  http://zarinawati74.blogspot.com/
     ~  http://azi-at-home.blogspot.com/
     ~  http://jaescollection.blogspot.com/
Kalau nama tiada dlm senarai di atas pun blh join, tp mesti ikut syarat pertama td, k....

4. Last sekali tinggalkan "comment" dalam blog jija...
Hadiah utk GA ni:
Pertama – Bread Box    nakkkk
Kedua – Spoon Box     nakkkk jugakkk
Ketiga – Cutlery Holder   mauuuu sangatttt
sebab kerja tangan jija cantikkkk sangatttt

UTK PEMENANG PERTAMA, BOLEH PILIH DESIGN YG DISUKAI...

Sunday, July 4, 2010

My Signage

Signage di atas ni saya guna 4 tisu napkin yang berbeza untuk digabungkan menjadi seperti di atas...amik masa juga nak pikir cara susun atur agar tampak menarik...at last...inilah hasilnya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN