I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Tuesday, December 21, 2010

Baking Bread

Malam ni nak ubah selera pulak, nak bakar roti bun manis...jom layannn...
 Doh roti yang telah diuli dalam bread maker dan seterusnya di bentukkan ikut suka hati....Atasnya disapu dulu dengan mentega, kemudian baru ditabur dengan gula halus dan cheese (optional)

 Kemudian bakar dalam bread maker...memang senang sangat membuatnya...

 Tu diaaa...roti yang dah siap dibakar selama 20 minit, dah boleh dimakan....

Struktur roti yang halus, lembut dan gebu....boleh makan sampai esok, roti tak akan keras...percayalah, sesedap The Loaf (Tun Mahathir punya kedai roti)...wit wit....

2 comments:

  1. Sedapnya roti...sy tk de bakat

    ReplyDelete
  2. Akak pun memang tak da bakat jugak, tapi dgn bread maker tu, yang tak reti masak akan jadi pandai...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN