I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Sunday, September 26, 2010

MY BIRD HOUSE

Bird house yang telah didecoupage


Wednesday, September 22, 2010

MAKEOVER TONG SAMPAH

Rupa-rupanya susah jugak nak cari tong sampah yang hand made ni, Terima kasih pada rakanku Nani yang terlebih dulu beli tong ni dan inform ada tinggal satu lagi kat kedai cina yang jual perkakasan periuk dan terompah. Apa lagi, suruh cik abang la pi cari kat kedai tu. Nasib baik ada tinggal satu lagi. Bila dah excited sangat dapat tong tu, lupa plak nak amik foto asal tong sampah ni, sempat snap sikit sebelum dicat sepenuhnya, asalnya warna hijau tua...Puas juga la memikirkan corak tisu yang sesuai, sampaikan berkeping2 tisu dikeluarkan, nak cari yang sesuai.... at last...silalah layannnn gambar2 dibawah, sebelum dan selepas makeover...
Ni tangan my hubby yang telah 'dipaksa rela' mengecat tong sampah nih..thank Q darling...
Tudung tong sampah (mesti la semua orang tau, hihihi)
Taraaaa....dah siap pun...ni adalah salah satu projek sebelum raya.... bunga di depan tu telah didecoupage 
Tudungnya adalah gabungan folkart (yg daun2 keliling tu) dan decoupage pada bunga

Sehinggakan ada kenkawan kata, tong sampah pun boleh jadi cantikkk...he he he. Yelah, kesian kat tong tu, balik2 dapat sampah yang busuk, apa salahnya kita make up dia bagi cantik...mesti dia suka kan kan kan....

Tuesday, September 21, 2010

PROJEK SEBELUM RAYA - Decoupage 2

Kendi ni dibuat untuk koleksi sendiri dan kegunaan semasa tetamu datang bertandang raya ari tu...diperbuat daripada plastik dan mudah dibasuh...


Monday, September 20, 2010

Sunday, September 19, 2010

PROJEK SEBELUM RAYA...Decoupage 1

Makeover penutup bekas kuih pyrex untuk my mom...
Sebelum
Selepas 

Sunday, September 5, 2010

SALAM LEBARAN


Salam Aidilfitri kepada semua pengunjung. Sudi-sudikanlah amik kad raya ni sebagai tanda ingatan menjelang lebaran nanti. Copy & paste pada blog masing-masing ya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN