I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Tuesday, March 30, 2010

Signage

Papan signage yang dibeli dari raznacreation. Nak lukis FA tak reti...jadi susun bunga-bunga dari tisu seakan FA...tak pa la syok sendiri...nanti bila dah belajar FA akan ku turunkan ilmu di sini...he he he..


My house number

Untuk adikku, Marina Malik...semoga berpuas hati...

Wednesday, March 24, 2010

Tin Biskut Jacobs

Seperti kebiasaan, background menggunakan gesso white, tetapi saja nak cuba dan buat perubahan dengan menggunakan 'cat premium gloss white for wood and metal' dan cat ini low odour, jadi tak berbau kuat...nampak bakground dia glossy...mudah dicat, walaupun rasa susunan bunga yang kedua tu kureng sikit menarik, tapi menjadi juga dengan menggunakan alternatif cat lain selain gesso, hanya perlu cat 2 layer saja untuk menutup warna asal...teman-teman boleh la mencuba....



Sunday, March 21, 2010

Holiday in Kuching, Sarawak

Kami sekeluarga bercuti ke Sarawak dari 17 - 20 Mac 2010. Banyak tempat-tempat menarik yang dilawati, antaranya Kampung Budaya Sarawak....Dalam Malaysia pun banyak tempat-tempat yang menarik yang patut dilawati....Cuti-cuti Malaysia

Monday, March 15, 2010

SWEET PINK

TONG BERAS

Tong beras ni diperbuat dari kayu. Asalnya warna kayu. Setiap hari dok tengok tong beras ni di ceruk dapur....maka timbul idea untuk meletakkannya di tempat 'awam' supaya bila ke dapur...terus nampak 'pemandangan' indah tong ini...he he he. Layan je la....

Pandangan Depan

Pandangan Belakang

Pandangan Atas

TIN BISKUT MUNCHY'S

Sunday, March 7, 2010

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN