I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Tuesday, November 30, 2010

DIY - Teapot Lamp


Kali ni saya nak berkongsi idea DIY benda yang diatas ni. Comelkan teapot lamp tu, kalau nak beli harganya mahal jugak dalam RM300++. Kalau kreatif, kita boleh buat sendiri...sebenarnya tak susah. Ikuti DIY dibawah ni sebagai panduan...semoga hidup kita lebih kreatif lagi...

Materials needed: 
Tea pot, tea cups, saucers, lamp kit, Amaco self-hardening clay, Super Glue Gel ( nak guna hot glue pun boleh)

Step One: Gather the materials you would like to use.


Step Two: 
Arrange the tea cups and dishware in the way you would like your lamp to look. I suggest using a steady heavy bowl for your base.

 Step Three: 
Fill the top tea cup with clay and set the already assembled lamp kit about an inch deep inside. Leave room so you are able to remove the harp if you want to. Let it set for 24 hours.


  
Step Four: 
Glue the remaining elements together with a thin line of Super Glue Gel. This glue is no joke so make sure you have the placement right before you set the dishware down. Let the glue dry for a minute before gluing on the next one.


Step Five: 
Glue on the top tea cup in 24 hour then wait a day for the lamp to set before adding a lamp shade….That’s it…Enjoy!
Semoga paparan kali ini memberi ilham kepada peminat-peminat teapot lamp atau teaset lamp untuk mencuba...ok selamat mencuba, cuba jangan tak cuba ....bye...

Thursday, November 25, 2010

My First FA Signage

 Bila rasa dah confident sikit, cuba la lukis atas papan plak...masih byk latihan lagi yg perlu diteruskan...wording belum diputuskan lagi tapi pic dibwh ni insert wording dari photoshop...

Wednesday, November 24, 2010

Percubaan Kedua - FA Roses

Percubaan ke-2 nak lukis FA roses dilukis atas drawing block...tapi selitkan pula cupcake sebagai penghias...Inilah percubaan seorang amatur sebab finishing cup & saucer tu tak berapa menjadi...perlu terus berusaha....!

Thursday, November 18, 2010

Decoupage - Bottle untuk Kak Sal

Botol sos dan madu sebelum di deko...



Saturday, November 6, 2010

Friday, November 5, 2010

CUTI - KEMAS RUMAH

Jom sama-sama kemas rumah....

Thursday, November 4, 2010

My First FA Roses

Bila dok umah sorang2 rasa boring gak, anak2 pi sekolah, semak paper exam lama2 pun nak termun...take a break sat, apalagi cuba nak lukis FA roses berpandukan DVD ros singleton. Sebenarnya dah berpuluh2 kali cuba dan memang susah sgt nk lukis terutama bagi org yg mcm sy yg langsung tak pernah belajar dari mana2 sifu. Tapi semangat nak lukis memang ada, cuba dan cuba akhirnya jadi la sikit ros sengetton...hihihi...
 background belakang tu main tempek je...tak dapat 100% mcm DVD tu, rasanya 1% pun tak sama huhuhu
 Bak kata Ros Singleton, With lots of practice, you can paint a beautiful roses....ehemmmm
To be a successful painter you need -
* the desire to learn
* the patience to practice
* and the courage to make mistakes
- Ros & Alison Singleton

BAKUL CUPCAKE

Salam pagi khamis. Hari ni sekolah mula bercuti Deepavali. Walaupun cuti, kena jugak semak kertas peperiksaan. Rasanya dah lama tak berdeco maklumlah sibuk sangat dgn kerja2 sekolah. Nak jugak buh N3, jadi saja nak berkongsi sesama kenkawan, bakul yang dibeli pada rakan blogger shazalivingdecor sebelum raya posa dulu, comei kan....ok selamat menjamu mata....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN