I made this widget at MyFlashFetish.com.

SALAM PERKENALAN

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya . Decoupage yang dahulunya begitu asing bagi saya...kini telah menjadi hobi utama setelah melihat hasil kerja yang cukup kreatif dari Jija's Lovely Cottage. Jutaan terima kasih kepada Jija yang sudi mengajar saya...budimu akan ku kenang...oleh itu teman-teman, bolehlah berkongsi hobi dan bertukar-tukar idea untuk mengkreatifkan lagi seni decoupage ini...atau pada sesiapa yang berkenan, boleh order terus melalui emel di shiemanis@yahoo.com....


Click me

Friday, April 30, 2010

Sejambak Mawar Tanda Persahabatan dari Izam

Jutaan terima kasih diucapkan kpd Izam dari http://www.jaescollection.blogspot.com kerana sudi mengirim sejambak bunga yang harum ini sebagai tanda persahabatan...walaupun hanya di alam maya tetapi masih boleh berkongsi idea dan minat...

Friendship Award dari Honey Gee's Decoupage


Jutaan terima kasih kepada Roziah Hani dari http://honeygeesdecoupage.blogspot.com/ kerana sudi menghadiahkan AWARD ini kepada saya...Thanx a million... terasa diri ini dihargai...Sebagai ucapan terima kasih, saya cuba sedaya upaya menjawab kesemua soalan seperti yang diminta.


1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD.

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI:-
Seperti yg diterangkan di atas tu, award ni diterima dari Roziah Hani http://honeygeesdecoupage.blogspot.com/

3. TAJUK POS U ALL MESTI ADA 5 TAU.. KENA JAWAB 10 SOALAN - DAN SETIAP 1 DENGAN 5 JAWAPAN.. FUHHH.....PENAT JUGA NAK MENJAWAB. SELAMAT .....

4.    FIVE NAMES THAT PEOPLE CALL YOU:-
Shima - Suami, kawan-kawan dan keluarga
Kak Yang - Adik-adik
Kak Shima - Kawan-kawan yang berpangkat adik
Wan Shima- Anak-anak saudara sebelah adik-beradik saya
Ibu - Anak-anak


5.    FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:-
My Anniversary - 3 Mei
My Hubby's Birthday  - 17 Ogos
My Birthday - 22 Jun
Birthday Anis 5 Okt
Birthday Anas 3 Jan


6.    FIVE THINGS YOU HAVE DONE YESTERDAY:-
Menunaikan suruhanNYA dan memandikan si Anas
Pergi sekolah, beli akhbar
Ajar Anis Matematik
Siapkan soalan Mid Term Exam Additional Mathematics
Buka internet


7.   FIVE WAYS TO BE HAPPY...
Berdecoupage
Bila mengajar, anak murid cepat faham
Bercuti terutama di waktu cuti sekolah yang panjang
Dapat berkenalan dengan teman sealiran
Melayan kerenah suami & anak-anak


8.    FIVE FAVOURITES MOVIES:-
Avatar
Cinta
Filem-filem P.Ramlee
Filem-filem James Bond
Love Story


9.    FIVE FAVOURITES HOBBIES:
Buat decoupage
Berinternet
Shopping bila ada sales
Menghias rumah
Memasak


10.    FIVE FAVOURITES PEOPLE:
Babah & Mama
My beloved hubby
Anak-anak
Adik Beradik
Kawan-kawan rapat


11.     FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION:
Mekah
Madinah
Bali
London
Dubai


12.     FIVE REASONS YOU ANSWER THE SURVEY:-
- Menghargai dan berterima kasih atas pemberian award oleh Honey Gee
- Menambah kenalan di alam maya dan eratkan lagi silaturahim
- Dapat  mempromosi blog sendiri
- Dapat teruskan lagi award ini pada orang lain
- Dapat bertukar-tukar idea dan komen bernas


13.    FIVE PERSON TO TAG...

1. OGY - http://www.kisahseorangogy.blogspot.com/
2. LIZA - http://jija-craft.blogspot.com/
3. AZILAH -http://azi-at-home.blogspot.com/
4. ROSE ROSES - http://witaroseroses.blogspot.com/
5. ENA - http://www.kaleez.blogspot.com/


 Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga melengkapkan kesemua soalan di atas.... Legaaaa.....

Oleh itu kenkawan, sudi-sudi la menyampaikan pula award ni pada sahabat-sahabat yang lain pula ya..thanx

Monday, April 26, 2010

Sunday, April 25, 2010

Tuesday, April 20, 2010

Saturday, April 17, 2010

Makeover Bottles

Dah lebih 2 minggu tak dan nak update blog nih....bukannya apa sibuk kumpulkan botol-botol untuk berdeko...dan kadang-kadang buntu jugak nak memulakan kerja berdeko nih... jadi bila dah buntu tu...pi jengok2 blog rakan-rakan sealiran..boleh tukar2 idea. Di sini.. semua dialu-alukan kalau nak bertukar-tukar idea berdeko dan saya langsung tak kisah kalau nak tiru idea saya sekalipun...
Jadi di hujung minggu ni ambil peluang berdecoupage lagi...dengan menggunakan botol-botol yang dah nak dibuang...dari botol kicap, botol madu, botol jus, botol minyak zaitun , botol sos tomato dan lain-lain lagi botol diberi wajah baru...botol susu baby je belum pernah dibuat lagi..hi hi hi...Saya ni tak suka berceloteh panjang, apa kata cuci mata je la....




















LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SPREAD THE LOVE AWARD

SPREAD THE LOVE AWARD

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI RAZNA

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

AWARD DARI aYu LiTtLe CoTtAgE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

TAG DARI JIJA'S LOVELY COTTAGE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

FRIENDSHIP AWARD DARI HONEY GEE

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

TAG AWARD DARI ZAZALIMIEY

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

AWARD DARI AZLEENA ENGLISH DECO

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

SEJAMBAK MAWAR DARI IZAM

Kad Raya dari Kelly

Kad Raya dari Kelly

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

AWARD DARI ZAZALIMIEY & IDA

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN

SALAM LEBARAN

SALAM LEBARAN